Menu

Rebecca & Fiona

Rebecca & Fiona är namnet på den duo som består av Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick. Medlemmarna i duon är båda DJ:s, och skapar framförallt musik i genrerna pop, house och electro.

Det var också som DJ:s som Rebecca och Fiona började sina musikaliska karriärer. De två träffades på en fest år 2007, och började därefter samarbeta musikaliskt genom att turnera runt i Sverige som en DJ-duo och driva klubbmusikverksamhet. De började så småningom även skapa egen musik, och deras första singel släpptes år 2010. Under det året samt under 2011 var duon förband till Robyn vid ett flertal tillfällen, vilket boostade starten på deras karriär. De framträdde också vid utdelningen av Polarpriset och på festivalen Way Out West.

I början av 2011 kom deras andra singel, ”Bullets”, och i slutet av samma år kom även deras debutalbum, I Love You, Man!. Detta blev något av ett genombrottsår för Rebecca & Fiona, då de under P3 Guldgalan nominerades i kategorierna Årets dans, Årets nykomling och Årets grupp, och även fick en Grammis för Årets Dans/Electro.

Framgångarna ledde till att de året därefter, under 2012, turnerade i USA. Därefter fick fans till Rebecca & Fiona vänta ytterligare två år innan deras andra album, Beauty Is Pain, släpptes. Albumet gjorde att duon vann en Grammis på Grammisgalan 2015 för Årets Elektro/Dans.

Om Rebecca & Fiona ska hålla en spelning i staden där du bor, och du kommer att ha kompisar som övernattar för att de ska kunna gå på spelningen, är det alltid bra att se över vilka möjligheter du har att erbjuda sovplatser. Det är till exempel en bra idé att ha en rejält tilltagen soffa, som man inte bara kan sitta skönt i utan också bädda i när man har gäster. Du hittar ett stort utbud av soffor i alla storlekar på Furniturebox.se, så att du alltid kan ha övernattande gäster när det är något evenemang i stan.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity