Menu

Hur mycket ström drar din musikanläggning?

Det kan tyckas petigt att ta reda på hur mycket el din musikanläggning förbrukar, men faktum är att det i dagsläget kan göra stor skillnad – särskilt om du har en stor anläggning med många apparater som du använder ofta. Läs mer elpriser och Tibber här och du kommer garanterat inte att ångra dig.

Spara pengar genom att ta reda på din elförbrukning

Nu tänker du att du faktiskt vet hur mycket el du förbrukar och det stämmer säkert, men vet du verkligen exakt hur mycket el alla dina hushållsmaskiner och din musikanläggning drar i realtid? Genom att använda Tibber och Tibbers app kan du få tillgång till användbar statistik över din totala elförbrukning vilket gör att du kan styra förbrukningen genom något så enkelt som att stänga av din musikanläggning när elpriset är högt. I appen kan du nämligen inte bara se inomhustemperatur och elförbrukning utan också aktuella elpriser timme för timme. Du kan med andra ord spara pengar genom att byta elbolag till Tibber och bara spela elgitarr när elpriset är som lägst.

Sänk elförbrukningen

Om du byter elbolag till Tibber kan du med hjälp av den smarta appen inte bara se din förbrukning och aktuellt elpris utan du får också tillgång till 100 % grön el. Dessutom får du en unik möjlighet att ansluta smarta produkter till din app så att du till exempel kan styra belysningen i hemmet från appen. För 39 kronor i månaden får du ett elavtal med rörligt elpris och en app som tar reda på var varje watt tar vägen. När du jämför Tibbers elpriser med konkurrenternas kommer du att bli glatt överraskad. Tibers kunder behöver nämligen bara betala inköpspris för elen. Tibber tar inte betalt för elen, utan bara för 39 kronor per månad för appen. Med tanke på detta går det alltså inte att teckna något annat avtal än rörligt elavtal.

Ta reda på vad din musikutrustning förbrukar

Du kan alltså spara pengar på att studera din elförbrukning i appen. Att använda din iphone istället för din hemmastudio när du spelar in musik kan med andra ord löna sig. Med hjälp av statistiken i appen kan du se hur mycket el mixerbordet, stereoanläggningen, datorn, elgitarren, och synthen förbrukar. Med appen kan du:

  • Se elpris i realtid
  • Justera och se inomhustemperatur genom att integrera din värmepump
  • Se elförbrukning

För att ta reda på vad din musikutrustning förbrukar behöver du ansluta energimätaren Watty till samtliga huvudsäkringar i hemmet. Watty integreras sedan med Tibbers app och du får ett mycket smart verktyg som hjälper dig att spara pengar på elen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity