Menu

Två toppskivor från år 2017

Vilka skivor var egentligen bäst under år 2017? Den frågan är svår att svara på eftersom det beror på tycke och smak men här är åtminstone ett par skivor och album som har blivit rosade av kritiker.

En av de bästa skivorna under 2017 var albumet I see you av gruppen The XX.

The xx är ett band som gör en typ av musik som passar allra bäst om den spelas på riktigt hög volym så att den verkligen kan vibrera genom trumhinnorna och få dig att skaka i takt till musiken ända in i ben och märg! Den får hela kroppen att pumpa av adrenalin. Musik som får en att känna sig närvarande i nuet, i ögonblicket! Musik som passar varje dansgolv rent av?

Skivan I see You är ett modernt album som förvandlat den Londonbaserade trion The XX från lite hemliga och något dämpade till ett mycket mer känt popband och när man hör skivan förstår man verkligen precis varför. Musiken tar i från tårna och är mycket mer extrovert än vad man har hört tidigare från The XX. I vissa lägen när den är som bäst närmar man sig till och med en känsla av eufori i klubbland, fast fortfarande med en enträgen enslighet.

En annan väldigt stark skiva från år 2017 som många borde lyssna på, eller kanske lyssna lite mer på om de redan har gjort det, är skivan Sleep Well Beast av rockbandet the National. The National är en kvintett, alltså fem musiker. Sleep Well Beast är en rätt smal skiva från ett rockband som vissa menar är ett av de band som är ledande i vår musikaliska samtid.

Inte skivan som förklarar varför The National gått och blivit ett av vår tids ledande rockband, däremot en skiva som känns självklar från ett rockband som är just ett av vår tids ledande. Matt Berninger och hans följe visar prov på gott om självförtroende utan att för den sakens skull inte övergå i osmaklig självgodhet som band som är inne i en framgångsvåg ibland kan hänfalla till. De utvecklar sitt sound utan att lägga det bakom sig. Skivan är knappast en samtida kommentar men det behövs inte, det räcker gott och väl med att den står på egna ben som ett gott musikaliskt hantverk.

Skivbranschen bryr sig dock kanske inte endast om vilka skivor som är bäst, utan för skivbolagen spelar både kvaliteten och kvantiteten roll. Det stämmer att kvalitet säljer visserligen, men det kan även ibland vara så att de lite sämre men mer lättillgängliga skivorna går hem bättre hos de breda folkmassorna.

Om man är ute efter att veta mer om vilka skivor som en viss målgrupp gillar, till exempel unga killar, unga tjejer eller personer som har en viss inkomst eller bor i ett visst område, så kan kanske en enkät eller marknadsundersökning vara på sin plats. Om man besöker en sida som heter Ungapped.se kan man få hjälp med både enkäter och marknadsundersökningar, vilket kanske är precis vad en skivbolagschef behöver för att ta försäljningen till nästa nivå.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity