Menu

Musiklåtar och utrustning

En av de hetaste artisterna just nu är Billie Eilish som har många låtar på topplistorna och som även nyligen gjorde en hyllad spelning i Stockholm. Artisten har verkligen slagit igenom på bred front under våren 2019. Mycket av musiken är extremt välproducerad (inte minst låten Bad Guy som är den som tagit sig högst upp på en lista med dignitet) och det är snarare produktionen och det akustiska, själva ljudbilden, som imponerar. Rösten är mer lågmäld och försiktig. Det är inte den där stora balladrösten som gör att man fångas och dras till Billie Eilishs musik. Däremot är det väldigt intressant musik som både är väl värd att lyssna på och dessutom ibland till och med känns ny och som något man inte riktigt har hört förut. Något som är minst sagt imponerande år 2019, när det mesta redan har gjorts av tidigare artister.

Vill man göra egen musik så behöver man rätt utrustning. Det finns oerhört mycket utrustning att köpa, allt från datorer och synthezisers till akustiska gitarrer och mixerbord. Den som gillar musik kan köpa på sig oerhört mycket musikinstrument och utrustning, och det kan bli dyrt att köpa allt på en gång. Men i det läget kan man ju alltid låna för att finansiera till sin utrustning. Om man dessutom samlar alla sina lån på samma ställe, även dyra krediter, kan man även spara en hacka vilket gör att man kanske har råd med ytterligare något viktigt i samlingen av musikutrustning. På sidan Sambla.se kan man få mycket hjälp med att samla sina lån vilket i förlängningen ger ännu bättre koll på ens egen ekonomi, något som aldrig kan vara en nackdel. Den som har koll på sin ekonomi har ju även på ett vis också lite bättre koll på sitt eget liv. Det finns alltså all anledning att ta sig en titt på om det gå att både få en bättre överblick över alla ens lån och krediter, och samtidigt sänka de totala kostnaderna för lånen.

En annan artist som är aktuell just nu är den svenska popartisten Veronica Maggio som nyligen har släppt en ny singel, över 2,5 år efter den senaste. Det förra albumet Den första är alltid gratis hade en stark debutsingel med samma titel som själva albumet. Den senaste singeln från det förra albumet som alltså släpptes redan år 2016 var Vi mot världen, en fartfylld poplåt med energinivå på 110 procent. Den nya singeln Kurt Cobain är lite mer lågmäld och puttrar på. Den är lika trallvänlig efter ett par lyssningar men inte lika omedelbar och stark som vissa andra av Veronica Maggios singlar. Det är inte en typisk Veronica Maggio – låt med känslorna uppskruvade på max utan känns nästan lite mer som ett albumspår i stil med Bas gillar hörn eller Sju sorger. Refrängen är dock av sådant slag att den verkligen fastnar även om den är lite mer lågmäld. Särskilt detaljer som kören som sjunger ”i vilken kö!” är saker som gör att låten verkligen fastnar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity