Menu

Oscar Zia

Oscar Zia är en av de yngsta och nyaste talangerna på den svenska musikhimlen, men han har redan hunnit göra stort intryck. Zia föddes år 1996 i Svedala, och blev först känd för svenska folket år 2012, när han deltog i musiktävlingen X Factor. Zia slutade på åttonde plats i tävlingen, men det det faktum att han inte vann har inte hindrat honom från att satsa på en framgångsrik musikkarriär.

Zia fortsatte delta i musiktävlingar, och riktade direkt in sig på den mest prestigefulla musiktävlingen som finns i Sverige: Melodifestivalen. Han deltog för första gången år 2013, men då inte som soloartist, utan som en del i bidraget ”Jalla Dansa Sawa”. Bidraget gick till andra chansen, men gick inte vidare till final. Samma år påbörjade Zia sin karriär som soloartist, då han släppte din första singel, ”#fail”. Den andra singeln, ”WithoutU”, följde snabbt därefter, bara några månader senare.

Oscar_ZiaDen andra gången Zia deltog i Melodifestivalen gjorde han det som soloartist, denna gång med bidraget ”Yes we can”. Det gick bättre för den unge skåningen denna gång, då han kvalificerade sig direkt till final, men slutade i finalen på en åttondeplats. Det blev tredje gången gillt för Oscar Zia i Melodifestivalen, då han deltog igen år 2016 med låten ”Human”. Återigen gick Zia direkt till final med sin låt, där han slutade på en andraplats, snubblande nära en vinst.

Om du är ett fan av Oscar Zia, och vill vara på plats och heja på honom nästa gång han deltar i Melodifestivalen, kan det vara en kul idé att trycka upp tröjor eller banners med hans namn på. Du kan enkelt beställa kläder och annat med tryck på Medtryck, så att du hinner få trycksakerna i god tid innan Zias deltävling.

Innan Zia deltog sin tredje gång i Melodifestivalen hade han dock hunnit släppa sitt debutalbum, I don’t know how to dance, som kom i april 2014. Zia har också setts i andra sammanhang, till exempel i underhållningsprogrammet Let’s Dance (som han deltog i 2013) och i radioprogrammet Knyckare i P3, där han agerar sidekick åt programledaren Emma Knyckare.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity