Menu

Gå på konsert i Sverige

 

Det går att lyssna på musik på en rad olika sätt. Du kan använda dina hörlurar för att få en privat musikupplevelse eller så låter du det skråla ut genom högtalarna. Få sätt slår dock upplevelsen att se en konsert på plats. I Sverige finns det goda möjligheter att få uppleva livemusik tack vare flera lokaler som kan ta emot flera tusen åskådare. På så sätt kan du dela upplevelsen med andra samtidigt som du får en oöverträffad ljudbild på plats. Här är några arenor som är särskilt bra lämpade för att uppleva livemusik.

Scandinavium är den största inomhusarenan i Göteborg och är därför spelplats för många internationella artister som besöker staden. Normalt huserar ishockeylaget Frölunda i arenan, men den görs ofta om till scenlokal och arrangerar stora musikarrangemang. Här har storstjärnor som Oasis och Abba valt att förlägga sina konserter och det gör arenan till ett av de mest välbesökta i hela Sverige. Dessutom är det inte bara turnerande musiker som lägger sina konserter här. Scandinavium har också varit skådeplats för stående musikaler, som Jesus Christ Superstar. Totalt har arenan möjlighet att ta emot hela 14 000 åskådare.

scandinavium_at_nightI huvudstaden Stockholm är motsvarigheten till Scandinavium evenemangsarenan Globen. Den har ett säreget utseende som påminner om en golfboll och den tornar upp sig i stadens södra delar. Den invigdes 1989 och är precis som Scandinavium främst en ishockeyarena, men det hindrar inte att den regelbundet används för att vara fungera som konserthall. Moderna storstjärnor som Justin Bieber, Rihanna och Katy Perry har alla varit i Globen och uppträtt. Globen är snäppet större än Scandinavium sett till tillgänglig kapacitet och klarar av att rymma 16 000 åskådare. Det gör den till den största inomhusarenan i hela Sverige.

Majoriteten av alla svenska konserter äger dock inte rum i en jättearena som Globen eller Scandinavium. Istället pågår de i mindre konsertlokaler runt om i hela landet. Det ger även artister som inte etablerat sig än chansen att få uppträda inför publik. För en frilansande musiker kan det vara en stor sak att få en bokning i en mindre lokal. Om du jobbar som frilansare och vill kunna fakturera utan företag kan du använda en faktureringstjänst.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity