Menu

Spice Girls gör come back

90-talets stora favoriter Spice Girls meddelade 2018 att de kommer att återförenas. Fans världen över jublade när det stod klart att både en nationell turné i Storbritannien och en världsturné skulle ta fart året därpå. Bandet består av Emma Bunton, Melanie Brown, Melanie Chisholm, Geri Horner (fd Halliwell) och Victoria Beckham. Sistnämnda har dock tackat nej till turnén och att återförenas med det forna bandet.

Tonåringarna har växt upp

De som avgudade Spice Girls på 90-talet var oftast tjejer mellan 5-15 år. Nu, över tjugo år senare har de precis som bandmedlemmarna växt upp och blivit vuxna kvinnor. Men det hindrar dem självklart inte för att åka land och rike för att sina största barndomsidoler. På konserterna som varit i Storbritannien under våren 2019 har en övervägande majoritet av publiken bestått av kvinnor över 30. Det som har varit extra roligt att se är att de alla verkar ha färdats i en tidsmaskin och klätt sig precis som de och idolerna gjorde på det glada 90-talet. Det är mycket bubbelgumsrosa, neonfärger, glitter och platåskor. Neonkläder och magtröja är förstås riktigt hett också. Accessoarer som passar perfekt i girl power-stilen finns att hitta bland annat hos billigamobilskydd.se, där även ”nallen” kan få en härlig 90’s makeover.

Världsturnén inställd

Allt var tyvärr inte bara frid och fröjd efter att Spice Girls meddelar sin återförening. Det började med att Victoria Beckham tackade nej till att vara med. En kort besvikelse dök upp bland fansen men det blev snabbt förlåtet. Något som däremot inte blev lika väl mottaget var när Spice Girls meddelade att den planerade Världsturnén ställs in. Tanken var att de först skulle göra sex spelningar i Storbritannien, för att sedan fortsätta med en mer omfattande turné världen över under sommaren och hösten 2019. Men en stor skandal skulle skaka om Spice Girls ordentligt och var nära på att förstöra hela återföreningen.

Sex-skandal mellan medlemmarna

Det var under en intervju med Melanie Brown i början av 2019 som hon plötsligt skulle göra avslöjandet som förstörde allt. Under intervjun med Piers Morgan berättade hon att hon under Spice Girls storhetstid hade haft sex med kollegan och bandmedlemmen Geri Horner. Mel B menar att det inte var någon stor grej och att de var väldigt bra vänner bara, men en som inte var lika nöjd med avslöjandet var Geri själv. Hon gick snabbt ut och dementerade historien och menade att något sådant absolut inte har inträffat. Det hela blev till ett så stort bråk mellan kvinnorna att de först bestämde sig för att ställa in hela återföreningen. Ett kontrakt hindrade dem dock från att ställa in spelningarna i Storbritannien, men Världsturnén lär vi aldrig få se en skymt av. Stämningen sägs fortfarande vara kylig mellan de tidigare bästa vännerna. Det återstår att se om detta är slutet på Spice Girls för alltid.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity